Kistepynt

Kistepynt- og dekorationer

Valg af kistepynt og kistedekorationer til begravelsen er et meget personligt valg og kan afhænge af mange forskellige faktorer. Blomster er som et andet sprog, da hver art symboliserer en bestemt følelse eller mening. Det kan være en stor mundfuld, at overskue midt i savn og sorg.

I denne svære tid står vi hos Binderiet klar til at hjælpe dig med smuk kistepynt og kistedekorationer, der opfylder dine og den afdødes ønsker. Blomsterne der bruges som kistepynt kan være den afdødes yndlingsblomster, eller dekorationen kan laves af hans eller hendes yndlingsfarver.

Du kan også overlade valget af blomster udelukkende til os, så vil vi tage nogle indledende samtaler med dig omkring ceremoni og hvilke ønsker du har. På baggrund af disse samtaler sammensætter vi en betagende kistedekoration eller kistepynt, og vi hjælper også gerne med bårebuketter, dekorationer m.m.

Sorter faldende FILTER

Sorter faldende FILTER

Historien bag kistepynt og dekorationer

 

Gennem historien har blomster været brugt til at symbolisere alle aspekter af livscyklussen fra fødsel til døden. For eksempel symboliseres livets skrøbelighed af blomsterne.

For at vokse og udvide, kræver blomster de rette forhold. Det samme gælder for mennesker. I døden bruges blomster til at symbolisere hvordan vores tid på jorden er forgængelig.

Blomster har også en særlig æstetisk værdi i døden, for skønheden i blomsten hjælper med at balancere vores følelsesmæssige reaktion på den opfattede grimhed og frygt, som døden ofte tager med sig.

Endelig har farverne på blomsterne en særlig symbolik, især i religiøs tankegang. Lilla er fx et symbol på kongelighed, hvid er symbolet på glædelig fest og skinnende lys, og grøn symboliserer naturen og friskheden af ​​vækst.

I den victorianske æra, hvor følelser ikke blev diskuteret, blev begravelser ofte holdt i begravelseshjem, som tjente som et sted det man kunne give tavst udtryk for sine følelser.

Den dybe sammenhæng mellem at lade følelserne omkring tabet af ens kære være usagte og symboliseret gennem blomster, har derfor fulgt traditionen omkring begravelser siden den victorianske æra.

Det hemmelige sprog som blomster repræsenterer kan udtrykke alt, hvad der er for smertefuldt at tale om, samt bidrage til at skabe nogle smukke minder, at tænke tilbage på. Som mennesker har vi en tendens til at huske livet og døden hos dem vi elsker.

I dag sendes blomster til begravelser af flere årsager. For det første er de et middel til at udtrykke følelser, som tidligere nævnt. Det er ofte svært for dem, der sørger over en død, at sætte ord på følelserne. Blomster er et visuelt udtryk for kærlighed, sympati og respekt. De er et middel til at dele sorgens byrde, og de repræsenterer støtte til de tilbageblevne.

For det andet har blomster en åndelig betydning. De er symbolske, ikke kun for kærlighed og sympati, men også for evighed og udødelighed.

Endelig er blomster ikke kun for de levende. De er også for de døde. I Danmark har vi traditionelt udtrykt vores respekt for den afdøde ved at sende blomster, som ærer de døde og trøster de levende.

At se dine kære omgivet af smukke og betagende blomsterdekorationer, skaber et minde der kan bringe alt fra et smil til tårer.

 
 
 

De mest populære blomster til kistepynt

 

Der er mange muligheder til rådighed, når du vælger et blomster-arrangement til en mindesmærke eller begravelse. At vide lidt om dine valg og hvad de repræsenterer vil gøre udvælgelsesprocessen nemmere, og hjælpe dig med at udtrykke dine kondolencer på en mere passende måde. Vi har derfor samlet en liste over de mest populære blomster her:


Liljer

Liljer er en meget universel blomst, der passer til enhver lejlighed. Mens de har fået en lang række forskellige betydninger, er de oftest brugt til at symbolisere genoprettede uskyld. Den prægtige orientalsk lilje er det mest populære valg til begravelser.


Gladiolus

Gladiolus kan måle op til 4 meter i højden og består af en stamme med flere blomster. De er et klassisk og traditionelt valg til begravelser og bruges ofte til at formidle karakter og moralsk integritet. De fås i en bred vifte af farver.


Nelliker

Nelliker bruges normalt til begravelser, da de holder i lang tid. Lyserøde nelliker repræsenterer minde og hvide nelliker repræsenterer ren kærlighed, hvilket gør disse to farver til et meget populært valg.


Krysantemum

I mange lande i hele Europa - som Spanien, Frankrig, Polen og Ungarn -er krysantemum brugt udelukkende som begravelsesblomst. I Asien repræsenterer de sorg, mens de i USA repræsenterer sandheden. Uanset deres symbolik anses de generelt for at være en positiv og munter hyldest.


Roser

Roser er uden tvivl en af ​​de mest alsidige blomster, da hver farve har sin egen betydning: hvid repræsenterer ydmyghed og uskyld; rødt formidler kærlighed og respekt, lyserød betyder kærlighed og påskønnelse; mørk crimson indikerer sorg; og gul symboliserer stærke bånd. En enkelt rose mellem en buket - uanset farve - udtrykker vedvarende kærlighed.

Fredslilje

Fredsliljeplanten står for fred, harmoni og uskyld efter døden. Kristne ser hvide fredsliljer som et symbol på Jomfru Maria; derfor er de ofte forbundet med påskeferien og givet til dem, der har mistet deres kære i denne periode.


Orkideer

Lyserøde og hvide orkidéplanter er farverne forbundet med sorg og repræsenterer evig kærlighed. Phalaenopsis og dendrobium orkideer er generelt de mest egnede til begravelse.


Hydrangea Plant

Hydrangea planter er ikke direkte forbundet med begravelser. De vil blomstre i mange år og er meget lette at vedligeholde. Derfor kan de være en passende gestus at sende til en familie i sorg.


Påskeliljer og tulipaner

Påskeliljer og tulipaner symboliserer nye starter. De menes at bringe håb til folk igennem vanskelige tider. Som roser kommer tulipaner i forskellige farver, hver med forskellige betydninger: gul betyder munterhed; hvid repræsenterer tilgivelse; og rødt betegner kærlighed.


Hjælpen er nær

Har du brug for hjælp til at sammensætte den smukkeste kistedekoration med dine ønskede farver, blomster m.m., eller skal du bruge hjælp til at få sammensat kistepynt og/eller dekoration, som symboliserer dit forhold til den afdøde helt perfekt?

Kontakt os på 45 42 12 51 eller bestil direkte her på siden. Vi står klar til at hjælpe dig med at træffe de flotteste blomstervalg i denne svære tid.