Brudebuketter

Brudebuketter til alle slags bryllupper

Hos Binderiet skaber vi brudebuketter til alle slags bryllupper. Det at have den rigtige brudebuket kan være med til at gøre denne specielle dag endnu mere spektakulær.

Inden for brudebuketter findes der en række stilarter, som en brudebuket kan falde ind under, afhængigt af temaet, formen og typen af blomster. Vi hjælper dig med at bestemme, hvilken stil der supplerer din kjole og ceremoni bedst.

For eksempel kan en større buket være bedre egnet til et kirkebryllup, mens en mindre buket bedre kan matche en afslappet havefest.Det kan virke som en stor mundfuld, men sammen finder vi frem til den helt rigtige til dig, så du får en buket der passer til dine ønsker og jeres type af ceremoni.

En af de mest fremtrædende fremvisninger af blomster er nemlig brudebuketten. Den vil derfor være en repræsentation af ​din personlighed, og skal komplimentere din naturlige skønhed, samt stå som den rødetråd for blomsterdekorationerne til dit bryllup.

Sorter faldende FILTER

Sorter faldende FILTER
 

Alt om brudebuketter

 

Brudepigerne er også en vigtig del af et bryllup, og deres buketter kan styrke temaet for brylluppet, hvilket gør ceremonien mere indbydende og uforglemmelig.

Til at sætte prikken over i’et kan I også vælge brystbuketter eller knaphulsbuketter (også kendt som boutonniere) til folk til jeres bryllupsfest, samt en flot buket og hårstykke til blomsterpigen.

Der findes derfor mange forskellige stilarter af brudebuketter at vælge imellem, lige fra enkle håndbundne arrangementer til voluminøse buketter. Her på siden finder du et udsnit af nogle af de buketter vi har lavet i tidens løb, som kan give dig lidt inspiration. Husk at vi altid står klar til en uforpligtende snak.


Historien bag brudebuketten

Som med de fleste ting, at gøre med ceremonien omkring indgåelse af ægteskab, går brugen af ​​blomsterbuketter tilbage til oldtiden. Det var oprindeligt ikke så populært at bruge blomster (som det er i dag), men mere normalt at bruge stærkt duftende urter og krydderier, som man antog havde mystiske kræfter. Den bedste brudebuket var der den, der var bedst til at at afværge onde ånder.

Over tid gav urter og krydderier plads til blomster, som symboliserede brudens renhed gennem smukke farver og behagelige dufte.

I de victorianske tider blev blomster indført som det traditionelle valg til brudebuketter, og har forblevet sådan til den dag i dag. Faktisk antages det, at mange af betydningerne forbundet med bestemte blomsterarter er blevet introduceret i victorianske tider (fx betyder røde roser en lidenskabelig afsender, mens et strejf af freesia sender en diskret tillidsmeddelelse).


Brudebukettens traditioner

Har du nogensinde spekuleret på, hvorfor brudebuketten bliver smidt ud til brudepigerne efter vielsesceremonien? Traditionen er kommet fra Amerika, selvom den også har været til stede i andre dele af verden.

Tanken bag at kaste en buket er, at bruden skal sprede sin lykke til en anden. Kvinden, der fanger brudens buket, menes at have nemmere ved at finde lykken i ægteskabet. En lignende tradition, der involverer brudgommen er, at kaste hans knaphulsblomst over hans skulder. Denne tradition praktiseres i nogle sociale miljøer, selvom det er mindre hyppigt end kastet af brudebuketten.


Pris på brudebuket

Der er et par ting, der har indflydelse og spiller ind når det kommer til prisen på en brudebuket. Først og fremmest kommer det an på hvilke blomster, som du ønsker der skal benyttes i buketten - alt efter hvor speciel blomsten er, sæson m.m. har indflydelse på hvilken pris, som brudebuketten ender ud i.

En anden faktor er hvor stor brudebuketten skal være, og hvor mange blomster der skal i den. Dette kan også få prisen til at variere. Ligeledes kommer det også an på hvor kompleks brudebuketten skal være. Visse blomster (fx orkidéer) kræver en helt speciel snitte teknik samt ekstra indbygget vanddepot i selve buketten, således at din brudebuket kan holde sig flot i flere dage.

Herunder kommer det også an på, om du ønsker brudebuketten med dråbe eller fald, hvilket kræver at vi stifter blomsterne, altså sætter hver enkel blomst på ståltråd, hvilket er lidt mere tidskrævende.

Alt i alt kommer det an på selve blomsterne, størrelsen og tidsressourcerne på buketten. Ønsker du et uforpligtende tilbud på en brudebuket, eller skal vi hjælpe dig med at sammensætte den helt perfekte brudebuket, så kan du kontakte os allerede i dag på 45 42 12 51, hvor vi står klar til at hjælpe dig med blomster til din helt specielle anledning.


 

Typer af brudebuketter

Brudebuketter kan designes på mange forskellige måde, det vigtigste er dog dens overordnede design og form. Det er dette fokus du skal have, når du vælger en brudebuket.

Når alt kommer til alt, skal design, farver, de blomsterarter - der anvendes -, supplere brudens personlighed og stil som nævnt tidligere.

Der er flere klassiske udformninger og former til din buket, og blomster bruges til at producere disse former. De mest populære designs omfatter disse stilarter:

• Vandfaldsbuketten
• Den runde posy buket
• Håndbundne buketter
• Runde buketter
• Nosegay buket
• Pomanderbuketter
• Glamelia eller sammensat brudepigebuket

Blomsterbuket til brude


Håndbundet lilla/hvid buket
Rød/koral buket


Vandfaldsbuketten

Den dramatiske vandfaldsbuket har et "vandfald" af blomster, der hænger som gardiner ned foran selve arrangementet af blomster. Denne type buket udsender en stærk visuel erklæring om en lidenskabelig stil, så sørg for at holde din kjole og andet tilbehør mere simpelt.


Posy buket

Et klassisk og populært valg til bruden. Posy buketter er små nok til at blive holdt i hænderne og består mest af blomster. Disse typer af buketter har typisk en afrundet form og er pakket med bånd.


Håndbundet buket

Mere fri end andre buketstile, kan håndbundne buketter omfatte et bredt udvalg af blomster og grønt, og som navnet antyder, sikres det simpelthen ved hjælp af bånd, stof eller garn (andre buketstile udnytter ledninger for at opnå et præcist udseende). Håndbundne buketter har en "friskplukket" følelse og er ideel til boheme eller rustikke bryllupper.


Den runde buket

Det handler om form! Runde buketter formes til perfekte kupler, der bruges ofte en enkelt type blomst som fx. roser eller pæoner. Runde buketter er også ofte monokromatiske, selvom de kan se lige så smukke ud med blomster i en række farver.


Nosegay buket

Selvom der er posy buketter, lægger nosegay buketter større vægt på grønne områder. De fungerer godt som brudepigebuketter, på grund af deres lille, kompakte størrelse.


Pomanderbuket

Perfekt runde kugler af blomster udgør den fantastiske pomanderbuket, som indeholder et båndhåndtag på toppen, der gør den nem at bære eller vise frem. Vi har set dem suspenderet fra hyrdekroge langs gangen, og de er også velegnet til blomsterpiger, da de let holdes af små hænder!


Glamelia eller sammensat brudepigebuket

Denne smukke buket, også kendt som en glamelia, er faktisk sammensat af individuelle kronblade, som er arrangeret og sikret til at ligne en enkelt stor blomst. Den stærkt stiliserede bouquet supplerer en brud, der ønsker lidt drama!

Vælg en buket der passer til dig

 

Generelt vil en større buket normalt blive bedre med en lang, mere traditionel kjole, mens enklere, mindre buketter går bedre med knælange kjoler.

Som med de fleste ting i dag, er traditionelle regler ikke længere noget man stringent går op i, så en brud kan stort set vende næsten enhver idé ind i sin egen unikke brudebuket.

At vælge din brudebuket er ikke en triviel opgave. Der er masser af detaljer at overveje - kjole, bryllup farve tema, bryllup ceremoni indstilling, bryllup mødested, etnisk tradition, personlige præferencer.

At vælge den rigtige buket er hårdt, men med Binderiet ved din side undgår du panik. 

Ofte stillede spørgsmål

Dit budget. Bestem, hvor meget du vil bruge på forhånd og overlad det til os, at komme med forslag, på baggrund af dine ønsker. Prioriter blomster på en "skal have" og "rart at have"-liste. Denne kunne fx. indeholde "skal have blomster til bryllupsfesten" og "ville være dejligt at have blomster til hver bord". Dette gør det muligt for os at vælge typer og mængder klogt og trylle de bedst mulige løsninger ud af dit budget.

Meget. Som et eksempel ville Gerbera buketter ikke arbejde med et vintage eller "shabby chic" tema - de passer til gengæld rigtig godt med det moderne bryllup. Gypsophelia, peonies, roser og nelliker er langt mere velegnede til vintage-stil bryllupper.

Ja det er der. I vores udvalg udvælger vi dem der passer til jeres løfter og tema i brylluppet. For eksempel symboliserer Convallaria (Lily of the Valley) renhed og sødme. Stephanotis betyder lykke i ægteskabet. Sweet Pea Cupani symboliserer afrejse - en bror forlader et liv bag for at begynde en ny med sin viv. Den mest almindelige bryllupsblomst er rosen, der er forbundet med kærlighed og lidenskab. Undgå marigolds - de betyder grusomhed, sorg og jalousi.

Brudebuketten er det ultimative bryllupstilbehør og bør komplimentere og ikke overskygge din kjole. En let tommelfingerregel er jo større kjole, jo større buket. En enkel og elegant kjole ser godt ud med en enkelt lilje, mens en fuld, detaljeret kjole passer godt sammen med en større buket med blandede blomster.

Med hensyn til farve, for off-white kjoler, kan blomster med farverne fersken, orange og pink være fantastiske valg. Du bør også bestemme, hvordan du vil have din brudebuket til at se ud i dine bryllupsbilleder, for er din kjole uden yderligere farver (end hvid) vil en hvid buket ikke skille sig ud.

Vi anbefaler altid et spil med nuancer og toner inden for farveskemaet - det er kreativt og sofistikeret. Hvis du vil være dristig, vil en buket med rød, orange, lilla og pink skabe en eksplosiv farve-cocktail på dagen. Blå går tabt meget let; Når du går ind i en kirke, kan du ikke se den blå / lilla detaljer i blomsterne, indtil du står lige ved siden af dem.

Væk er dagene af plast dug og drop roser i skrigende farver, kunstige blomster er nu så botanisk korrekte, at det er svært at fortælle forskellen. De er perfekte til høfeberlidere, og du kan købe dem i god tid, så der er ingen overraskelser på dagen. De er nemme at transportere, og selv om prisen på silke kun er marginalt billigere end friske blomster, kan de holdes på ubestemt tid.

Kirken eller det ceremonielle område er normalt et stort rum, så du kan arbejde med blomster med større hoveder.

Tilbring et par timer på at besøge blomsterforretninger eller blomstermarkeder, kom fx gerne ned i vores butikker og vi tager dig på en guidet tur i blomsternes verden. Det gør det muligt at se og lugte blomster, samt bånd og tilbehør som diamanter, fjer og faux perle accenter, hvis du vil have lidt bling.