Brudepigebuketter

Brudepigebuketter

Det at finde blomster til brudepigebuketter der matcher brudepigernes kjole, samtidig med at der kan trækkes en direkte ‘rød tråd’ til brudebuketten, kan være overvældende.

Det hele ender ofte med at man sidder og ser på snesevis af billeder af buketter, og undrer sig over, hvordan disse buketter vil se på fotografier og hvordan de vil supplere brudens buket samt selve brudepigekjolerne.

Hvis du er en brud, der bekymrer dig om hver eneste detalje, så er én af de ting, du har på toppen af din liste, den buket dine brudepiger skal bære. Netop fordi de vil være til stede på billederne, som vil eksistere for evigt og for eftertiden.

Hos Binderiet hjælper vi dig med at få styr på alle disse detaljer. Vi er ikke bange for at gå i dybden med alle de små detaljer, og sørge for at du får den blomsterløsning, der matcher jeres behov og budget.

Sorter faldende FILTER

Sorter faldende FILTER
 

Historien om brudepigebuketten

 

I vores moderne tidsalder forventes det af en brudepige, at hun skal hjælpe med alt hvad bruden har brug for eller behov for. Førhen var hendes opgaver af en mere seriøs karakter - om ikke af overnaturlig karakter.

En gammel skik dikterede nemlig, at brudepigerne skulle være klædt på samme måde som bruden. Dette gjorde man for at beskytte hende på vej til brudgommens landsby.

Dette ville sikre, at tilnærmelser fra bejlere, som ville stjæle hendes kærlighed, kidnappe hende bruden eller stjæle hendes medgift, som blev transporteret sammen med hende. Medgiften kunne blandt andet bestå af penge eller ting som brudeparret kan få brug for i deres samliv.

Romersk lov krævede engang vidner til at komme til bryllupper, for at forvirre onde ånder der havde onde hensigter over for bruden og brudgommen.

Dette betød, at kvinder kom til en bryllupsceremonien i beklædningsgenstande, der var nært beslægtet med brudens, mens mandlige havde påklædning på, der lignede brudgommens eget tøj - hvilket var særligt vigtigt, hvis man var en del af forloverene.

Udtrykket "Altid en brudepige, aldrig en brud" har sin oprindelse i denne praksis. Hvis en kvinde aldrig blev gift, blev det antaget, at de onde ånder, der var kommet for at skade bruden, havde succesfuldt forbandet hende, brudepigen, i stedet.

I modsætning til i oldtiden, må brudepiger ikke længere bære tøj som er identisk med brudens. I stedet for bærer en brudepige normalt en farvet kjole sammen med sko, der passer til hinanden, og hun får hendes hår og makeup tidligt på dagen for brylluppet.


Hvad koster en brudepigebuket?

Kristina fra Binderiet fortæller i videoen om brudepigebuketter, og om en ekstra fin detalje, som kan løfte brylluppets tema og røde tråd.


 

6 råd til valg af brudepigebuket

Brug dine brudepigers buketter som en mulighed for at indføre et bredere udvalg af farver, for at skabe sunde livlige kontraster. Mange par tror, ​​at buketterne skal matche brudepigerens kjoler, ved at være præcis den samme farve eller nuancer af farver som kjolen. Det er dog meget bedre at bruge varierende nuancer af farvepaletten til at supplere kjolerne med.

For eksempel kan blush rosafarvede kjoler suppleres med bløde hvide nuancer, eller blød pink eller mørkere pink. Så selvom du er meget begejstret, for din valgte farvepalette, behøver du ikke blive nervøs for, hvis du afviger fra de valgte farver.

Selvom blush rosa blomster ville være smukke til en brudepigekjole af samme farve, vil disse blomster gå helt tabt, når der tages billeder af brudepigerne. Buketten vil simpelthen gå i ét med kjolen.

Hvis du har en forkærlighed for en monokromatisk farvepalette, så prøv at sikre, at blomsterne er en eller to nuancer der er enten lysere eller mørkere end brudepigernes kjoler. Det vil se fantastisk ud på billeder.

Det at have lignende blomster i begge buketter (brudepigens og bruden), men at spare nogle af special blomsterne (der som regel er lidt dyrere) til brudebuketten, er en god måde, at få dem til at supplere hinanden uden at de konkurrerer.

Som de kvinder, der står ved din side i løbet af et af det største øjeblikke i dit liv, bør buketten være en gave der symbolisere den kærlighed og beundring, du har til dem.

Når det kommer til brudepiger er svaret ofte er rungende "JA", når man spørger om størrelsen er vigtig. Hvis du vælger en brudepigekjole, der er farverig eller en enkel kjole, der binder i taljen med en broche, vil en mindre mere enkel buket være passende.

Hvis du vælger en meget moderne og elegant kjole, vil en mere indviklet buket komme mere til sin ret.

Selvom størrelsen er vigtig, kan lille også være smukt. Ønsker du fx. at blomsterne skal fungere som et supplement, der understøtter det samlede udtryk, så anbefaler vi at gå med mindre buketter, der passer ind i brylluppets generelle farver.

For et enkelt og moderne udseende, hold dig til hvide blomster, udsatte grønne stilke og sorte kjoler. Hold det helt enkelt ved at vælge én slags blomst, og hold det monotont. Dette sørger for at udseendet er sofistikeret, rent og elegant.

En monokromatisk farvepalette i buketterne er godt, hvis brudepigernes kjoler er forskelligartet, fx i design og stilart, for så undgår du at det overordnede udseende bliver alt for rodet.

Forsøg at undgå blomster med stærke dufte, som fx. jasmin, liljer eller syrer. Stærkt duftende blomster kan kan forårsage irritation eller fremprovokere allergier. Du skal huske på, at dine brudepiger vil gå rundt med buketten hele dagen.

Tiderne skifter, hvilket giver dig en legitim mulighed for at eksperimentere med, hvordan du vil bruge blomster på din store dag. I stedet for at gå med en mainstream buket, kan du fx i stedet vælge hårtilbehør som fx en blomsterkrone eller krans.

Traditionerne ændrer sig, og brude bør ikke frygte at tænke udenfor boksen, når det kommer til bryllupsfestblomster. Et bryllup kan være en udmærket anledning til at starte en ny særlig tradition.

Bryllupper er dyre, det har vi fuld forståelse for. Brudepigerne er der for at støtte bruden og har ikke nødvendigvis brug for dyre eller fantastisk detaljerede buketter, hvis budgettet ikke tillader det.

Vores råd er derfor; hold den enkel. Spørg os gerne til råds, til hvordan man gør det. Vi vil med glæde hjælpe dig med forslag til hvilke blomster, der er i sæson, billige men smukke og i overensstemmelse med dine æstetiske ønsker.

Blomsterbuket
Blomsterbuket
Blomsterbuket