Knaphulsbuketter

Knaphulsbuketter

De fleste mænd vil kun opleve en håndfuld gange i deres levetid, at bære en knaphulsbuket på deres jakke. Knaphulsbuketten tilføjer panache til en mands udseende og signalerer samhørighed med sit hjertes udkårne, som der kæmpes for med krig og kærlighed.

Det at bære en blomst på ens jakkes ydre er nemlig en gestus fuld af betydning, der strækker sig langt tilbage i historiebøgerne. I dag bruges knaphulsbuketter (også kendt som boutonniere) dog primært til at se godt ud, men traditionen omkring dem er født i middelalderen af ​​en meget anden grund.

Først bør blomsten passe til lejligheden - enkle hvide eller røde blomster til formelle lejligheder, mens i mindre formelle tilfælde er mere farverige og eksotiske blomster passende.

Hos Binderiet sørger vi for, at du får friske blomster der kan se friske ud hele dagen, så du ikke sidst på aftenen står med en vissen blomst i knaphullet.

Sorter faldende FILTER

Sorter faldende FILTER
 

Stilfulde knaphulsbuketter (boutonniere) der erobrer hjerter

 

De fleste mænd vil kun opleve en håndfuld gange i deres levetid, at bære en knaphulsbuket på deres jakke. Knaphulsbuketten tilføjer panache til en mands udseende og signalerer samhørighed med sit hjertes udkårne, som der kæmpes for med krig og kærlighed.

Det at bære en blomst på ens jakkes ydre er nemlig en gestus fuld af betydning, der strækker sig langt tilbage i historiebøgerne. I dag bruges knaphulsbuketter (også kendt som boutonniere) dog primært til at se godt ud, men traditionen omkring dem er født i middelalderen af ​​en meget anden grund.

Som du ved var mænd på singlemarkedet, tilbage i middelalderen, ikke ligefrem børsmæglere eller computerteknikere. Nej, de var riddere i skinnende rustninger - bogstaveligt.

Som et tegn på kærlighed ville en kvindelig beundrer give en ridder noget at bære i kamp, ​​som et tørklæde eller en blomst.

Da farven på den givne gave næsten altid var den samme farve som det, kvinden selv havde, var traditionen kendt som "iført en dames farver". Ved at bære gaven viste en ridder tydeligt, at han blev støttet i kamp, af en dame der elskede ham.

Store berømte statsmænd, krigere og digtere har brugt blomster og deres signalværdier i årtusindevis af år. Soldater (krigere) begraves med blomster og elitesportsudøvere lykønskes med bedrifter ved brugen af blomster.

Denne gestus bruges også i dag af brudgommen og hans forlovere til at demonstrere deres bånd til bruden og dennes familie.

Hvis du er en mand, der gearer op til en særlig begivenhed, kan du begynde at gøre dig tanker om den slags blomst, der skal udgøre din knaphulsbuket.

Vi står selvfølgelig også klar med en hjælpende hånd og en masse erfaring, der kan sørge for at I finder den rette knaphulsbuket.


Historien om knaphulsbuketten

Friske afskårne blomster var ikke altid forbeholdt særlige lejligheder og ceremonier som ægteskab eller begravelser. Nogle kilder mener, at traditionen med at bære blomster går helt tilbage til gamle civilisationer som oldtidens egyptiske imperium eller aztekernes betagende rige.

Andre lærde mener, at traditionen med knaphulsbuketter (boutonniere) foregik på slagmarker i England, hvor hver side havde en bestemt farve eller bar en slags blomst for at skelne venner og fjender fra hinanden.

Knaphulsbuketten blev først for alvor populær som udsmykning i begyndelsen af ​​det 19. århundrede. Moden i denne periode begyndte at inkludere frakker, der foldede øverst som afslørede indersiden af ​​knaphullet.

Succesen med at udsmykke sig på denne måde, skal sandsynligvis findes fordi blomster blev anset for at slippe af med dårlige lugte, sygdomme og endda onde ånder.

En boutonnière eller en knaphulsbuket (fransk: [butɔnjɛʁ]) er en blomsterdekoration, der bæres af mænd, typisk en enkelt blomst eller knop. Boutonnière er det franske ord for "knaphul" og kaldes derfor på dansk for knaphulsbuket (eller knaphulsblomst, afhængigt af omfang).

 
Knaphulsbuket
Borddekoration

Etiketter og retningslinjer

Der findes forskellige etiketter og retningslinjer for brugen af knaphulsbuketter. Ved bryllupper er der visse retningslinjer, fx bør brudgommen have en anden knaphulsbuket end hans forlovere og de andre mænd ved begivenheden. Selv om det ikke er nødvendigt, er det en god idé at matche knaphulsbuketten til brudens buket.

Derudover er det vigtigt at påpege at knaphulsblomster skal bæres på venstre side af en mands jakkesæt. En god jakke har et robust knaphul, til at understøtte vægten af blomsterne i buketten, samt en lås for at holde stilkene på plads.

Traditionelt er visse blomster forbundet med bestemte begivenheder, mennesker eller dage:

•   Røde roser bæres af englændere på St. George's Day
•   Blå kornblomster bruges ofte af Old Harrovians
•   Kodriver bæres til Disraelis fødselsdag
•   Kunstige valmuer (mest rødt) bæres til mindedag
•   Orkidéer er forbundet med Joseph Chamberlain
•   Grønne nelliker er undertiden forbundet med homoseksualitet
•   Hvide roser bæres af beboere og mere bredt dem, der er født og stammer fra Yorkshire County i England på Yorkshire Day den 1. august

Hvorfor bære en knaphulsbuket/boutonnière?

Knaphulsbuketter og -blomster er båret på venstre side af jakken, sportsjakken eller blazerjakken. Denne kan dog også bæres på en overfrakke. Knaphulsbuketter og -blomster er altid fastgjort lige over en mands hjerte.

Hvorfor skulle en mand have en blomst på hans jakkerevers, især når han sandsynligvis vil være den eneste i selskabet. Vi har fundet tre grunde:

1. Det er en god samtale starter - Vi vil garantere dig at nogen vil spørge om det; nøglen er at være sikker på, hvorfor du har det på. Hvis der gives et kompliment, skal du blot sige tak, og fortsætte med samtalen, medmindre din samtalepartner(e) ønsker at dvæle på det. Intet ødelægger en samtale mere end en mand, der udviser arrogance, og som taler om sig selv for meget - blomsten/buketten skal være som en gnist... En samtale starter, ikke genstand for selve samtalen.

2. Du har noget at give - Hvor mange gange har du brugt en dejlig aften med en kvinde, du lige har mødt, og i slutningen af ​​natten er det eneste, du kan give hende, dit visitkort? Prøv at forlade hende med noget lidt mere unikt og mindeværdigt - din knaphulsblomst.

3. Det vise at du er opmærksom på detaljer - Når du bærer en knaphulsbuket eller -blomst, udstråler du at de små ting betyder noget og du har en eksplicit sans for mode.
Knaphulsbuket
 

Hvordan vælger du blomsten til din jakke?

 

Først bør blomsten passe til lejligheden - enkle hvide eller røde blomster til formelle lejligheder, mens i mindre formelle tilfælde er mere farverige og eksotiske blomster passende.

For det andet skal boutonniere koordineres med det tøj du har på dig. Hvis du er i tvivl, er en simpel hvid blomst, som et hvid lommetørklæde, altid en sikker satsning. Og det er tilladt at bære en knaphulsbuketter med lommetørklæder, selvom den i sig selv kan stå i stedet for et lommetørklæde.

Reglen her er balance; undgå for meget af det gode, ved at dæmpe farven på dit lommetørklæde eller ifør dig et hvidt lommetørklæde.

Den endegyldige faktor ved valg af en knaphulsbukets blomst er, hvor længe du planlægger at bære den.

Af alle de blomster en mand kan vælge til sin knaphulsbuket, er nelliker måske den mest alsidige. Hvid er altid acceptabelt, selv om det passer bedst til mere formelle lejligheder. Rød kan bringe et strejf af farve til et sort outfit eller en sportsjakke og jeans.

Lige så alsidige som nelliker er, er roser komplicerede at bære, da de er væsentligt større og skal være fri for ufuldkommenheder. De betragtes også som den mest formelle blomst, og de er det perfekte valg når man fejrer kærlighed på enten til et bryllup eller jubilæum.

Af andre blomster kan nævnes; gardenia, liljekonval, studenternellike, orkideer, hyacinter, tusindfryd og syrener, som alle er fremragende valg. Du kan naturligvis special bestille disse, så du får en unik og smuk følgesvend.

Husk at blomster har betydninger, og at disse betydninger ændres på tværs af kulturer. Nelliker er en af ​​de mest almindelige knaphulsblomster i USA, og er den nationale blomst i Spanien og viser respekt i Korea.